Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÚSEVŐK LEXIKONJA - A HEREPÖRKÖLTEK 4.

2018.09.14

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

Kakasherepörkölt(Kakastöke pörkölt)
Hozzávalók: 60 dkg kakashere, 2 nagyobb fej hagyma, 3 ek olaj, 2 púpozott kanál jófajta pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, só, lecsó. A kakastökét megtisztítom. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítom, rászórom a paprikát és a keverés után mindjárt a kakasherét. Néhány percnyi kevergetés-pirítás után sózom, majd lefedve kb. negyed óráig, takaréklángon párolom. Ekkor beleteszem a lecsót, ha kell, a folyadékot kis vízzel pótolom, és készre párolom. Bármilyen körettel tálalom.

Kakasherepörkölt bográcsban
Hozzávalók: 1,5 kg kakastöke, 10 dkg zsír, fél kg hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg fűszerpaprika, 15 dkg lecsó, só. Megtisztítom és megmosom a kakasheréket. A zsíron aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Megszórom a fűszerpaprikával, majd hozzáadom a kakastökét és a szétzúzott fokhagymagerezdeket. Lassú tűzön főzöm, majd mintegy 20 perc múlva hozzáadom a lecsót, majd készre főzöm.

Kakastöke partifalatok 1 (forró sajtos)
Hozzávalók: 30 dkg kakashere, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek só, 1 babérlevél, 1 bagettkenyér, 2-3 ek Ajvar, fogvájó, vaj, reszelt sajt. 6 deci vizet felforralok a zúzott fokhagymával, a sóval és a babérlevéllel. Ebben a lében főzöm puhára a heréket, majd lecsepegtetem őket. A bagettet 1,5 centi vastag szeletekre vágom, megkenem vajjal, és mindegyik szeletre teszek egy tököt. Megtűzöm egy fogvájóval, megszórom reszelt sajttal és felülről 8-10 percig grillezem. Előmelegített tálcára teszem, megöntöm 1 kávéskanálnyi ajvárral és forrón tálalom.

Forrás:
HÚSOK ÉS FOGÁSOK - HEREPÖRKÖLTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.