Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A LECSÓK LEXIKONJA - LECSÓS RECEPTEK 6.

2017.06.08

A LECSÓK LEXIKONJA

Dupla natúr lecsó
Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma, 1 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 10 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál piros fűszer-paprika, 1 evőkanál Vegeta, 1-2 csipetnyi porcukor, só

Előkészítése:
a vöröshagymát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom. A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom, és felszeletelem. A paradicsomot is felkarikázom. A füstölt szalonnát nagyon apróra felkockázom, zsírját kiolvasztom. Elkészítése: a szalonnapörcöt kiveszem az edényből, és visszamaradt zsiradékán a hagyma negyed részét üvegesre pirítom. Ezután ráteszem a zöldpaprika egynegyedét, megsózom, és fedő alatt üvegesre párolom. A tűzről lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, majd azonnal beleszórom az összes paradicsomot. Fedő alatt addig főzöm, amíg a paradicsom összeesik. Ezután zsírjára sütöm, és szitán átpasszírozom. A sűrű pépet másik edénybe öntöm, beleszórom a vegetát, és felforralom.
Hozzáadom a maradék hagymát, ezt fedő alatt üvegesre párolom, majd a megmaradt zöldpaprikát is beleteszem.
Végül belekeverem a zúzott fokhagymát, és egy kevés cukorral fűszerezem.
Az így készült lecsó kissé munkaigényes, íze viszont fenséges!

Fokhagymás lecsó
Hozzávalók:
1 kg zöldpaprika (aki szereti az erőset, tegyen bele 1-2 csípős bogyiszlóit), 25 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt (lángolt) kolbász, 4 db tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál ételízesítő, 1 gerezd fokhagyma, só

A füstölt szalonnát apróra vágva süssük zsírjára, majd a zsíron pároljuk üvegesre a vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük egy evőkanál vízzel. Beletesszük a zöldpaprikát, és néhány percig pároljuk. Rászórjuk az ételízesítőt, a sót, hozzáadjuk a paradicsomot meg a zúzott fokhagymát.
Amikor majdnem kész, belerakjuk a karikára vágott kolbászt.
Ha elkészült, ráöntjük a tojást, és még egy percig pirítjuk.

Forrás:
A LECSÓ, MINDÖRÖKKÉ
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.