Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MAGAZIN BARÁTAI - A DOBOSI PINCÉSZET

2016.09.27

A MAGAZIN BARÁTAI

A rendszerváltás után

Dobosi Dániel kiváló borász és felesége Ilonka,
másolhatatlan vendégszeretetével fogta össze és élesztette újjá a családi birtokot.


Az öt gyerek közül

Bálint és Győző döntöttek a borászat mellett

ma már ők vezetik a vállalkozást.
Így a szőlőtermesztés hagyományai csaknem három évszázadon át apáról fiúra szálltak. A család jelenleg 24 hektár szőlőt művel a borvidéken, főként a Nivegy-völgyben és 1,5 hektárt Balatonfüreden.
Mivel a magyarság őstörténetében a szőlészet-borászat több ezer éves múlttal rendelkezik, ezért úgy gondoltuk, hogy a művelés technikájában a régi jól bevált módszereket alkalmazzuk, melyek eredményeként valódi biobort tudunk előállítani.
Pincészetünk a bioborok mellett 100%-os szőlőlevek és szőlőmagtermékek termelésével és értékesítésével is foglalkozik.
Borainkra egyedi címkéket készítünk – kívánságra cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt.
A pince mellett kialakítottunk egy borkóstoló helyiséget és borteraszt is vendégeink kiszolgálására és termékeink bemutatására.
Vendégeink családias hangulatú falusi vendéglátás keretében 15 különböző borból tudnak választani, akár vacsorával egybekötve.
Az ételeket főként helyi, vagy bio alapanyagból készítjük.
Érdemes a helyi lekvárokat, sajtokat és kolbászokat is megkóstolni!

Aki egy igazi élményt szeretne elvinni, vagy nyugodt kikapcsolódásra vágyik meg is pihenhet nálunk.
Pincészetünknél 2015-től 6 új vendégszobával és szaunával várjuk.

Vállalkozásunk célkitűzése, hogy megismertessük vevőinkkel termékeinket, elkötelezettségünket a biotermékek és a minőség iránt, mint több generáción átívelő értékrendet.

A széles termékkínálatának köszönhetően mindenki megtalálja a maga borát, legyen fiatal vagy idős, kezdő vagy tapasztalt, fogyasztó vagy esetleg gyűjtő!

Termékeink
15 féle biobor, fő fajtáink:
- Juhfark, Kéknyelű, Olaszrizling, Sauvignon Blanc
Bio szőlőlé
Bio szőlőmag őrlemény és szőlőmag olaj

Szolgáltatásaink
- Borkóstolások, borvacsorák (paraszttál, bográcsos és kemencés ételek)
- 35 fős borkóstoló helyiségben + 35 fős fedett terasszal
- 6 vendégszoba és szauna
- Egyedi címkézés borainkra
- Bortúrák szervezése

 

Szerkesztette, illusztrálta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.