Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A TÉSZTÁK LEXIKONJA - KRUMPLIS TÉSZTÁK 2

2018.09.08

A TÉSZTÁK LEXIKONJA

Burgonyapálcikák sajttal meghintve
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 2 dl olaj, 5 dkg reszelt sajt, só A nyers, meghámozott, egészben hagyott burgonyát megmossuk, annyi hideg vizet öntünk rá, hogy 10-15 cm-re ellepje. Lassú tűzön felforraljuk, és 7-8 percig főzzük (vigyázzunk, hogy közben ne forrjon erősen). Ezután a burgonyát hosszú pálcikákra felvágjuk. Ha megszikkadt, bő forró olajban addig sütjük, amíg a kérge aranysárga lesz. Erősen megsózzuk, meghintjük a reszelt sajttal, és a sütőben pár percig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Különösen sör mellé ízletes étel.

Burgonyás fánk
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 2 dkg vaj, 10 dkg liszt, 1 dkg élesztő, egy kevés tej, 2 tojás, 1 dl tejföl, só és törött bors, újhagyma A megtisztított burgonyát kis lyukú reszelőn megreszeljük. Meleg tejben futtatott élesztőt teszünk hozzá, a lisztet vajjal, tojással, csipet sóval és a borssal eldolgozzuk. Meleg helyen 30 percig kelesztjük. A tésztából olajos kanállal kis cipókat szaggatunk, ellapítva forró olajban megsütjük.
A fánkot tejföllel vagy újhagymával tálaljuk.

Burgonyás forgácsfánk
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 3 dl olaj, 8 tojássárgája, 1 kávéskanál rum, só A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk, és áttörjük. Lisztet és tojássárgáját teszünk bele, eldolgozzuk. Egy kávéskanál rumot adunk hozzá, ezután a tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, kis rombuszokat vágunk belőle. Közepüket bemetsszük. Bő zsiradékban sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Forrás:
TÉSZTÁK LEXIKONJA - KRMPLIS TÉSZTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.