Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALI BÁCSI RECEPTTÁRA - INDIÁN GASZTROANZIX 1.

2018.09.06

ALI BÁCSI RECEPTTÁRA

CHEROKEE PAPRIKÁS FAZÉK (CHEROKEE PEPPER POT)
Hozzávalók:
90 dkg szarvas-, vaddisznó- vagy marhaborda, 2 l víz, 2 db vöröshagyma, 2 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, 2 db burgonya, 2 db sárgarépa, 2 dl szemes kukorica, 1 szelet zeller, ízlés szerint só és őrölt bors

Elkészítése:
A vöröshagymákat 4-6 gerezdre, a répát karikákra, a többi zöldségfélét nagyobb kockákra darabolja. A húst egészben, a fűszerekkel és a vöröshagymával együtt tegye fel fedő alatt, nagylángon főni. Ha lobogva forr, vegye vissza a hőfokot, és gyöngyözve főzze 3 órán keresztül. Ekkor emelje ki a húst. Hagyja kihűlni, majd csontozza ki és felkockázva tegye vissza a levesbe.
Adja hozzá a többi hozzávalót, végül főzze puhára a zöldségféléket.

CSERESZNYÉS ÉDESSÉG
Hozzávalók:
1 csésze kukoricaliszt, fél csésze kimagozott, felaprított fekete cseresznye, 10 dkg puha vaj, 1 csésze barna cukor

Elkészítése:
A kukoricalisztet száraz vasserpenyőben halvány barnára pirítjuk. (Vigyázzunk, hamar megég!) Azonnal hozzáadjuk a barna cukrot, így az kissé megolvad és karamellizálódik. Hozzákeverjük a vajat és a gyümölcsöt.
Ha kihűlt, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, így megszilárdul.
Kanállal fogyasztjuk.

DAKOTA BORSÓPÜRÉ LEVES ÁRPAGYÖNGGYEL
Hozzávalók:
4,8 dl feles borsó, 1,5 l víz, 1 liter csirke erőleves, 0,8 dl reszelt hagyma, 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma, 2 teáskanál citromlé, 1 teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor, negyed-negyed teáskanál vagdalt petrezselyem és őrölt fehérbors, csipet kakukkfű, 2 közepes sárgarépa felszeletelve, 0,6 dl vagdalt zeller, 0,8 dl árpagyöngy A díszítéshez:
vagdalt snidling

Elkészítése:
Áztassa be, majd csepegtesse le a borsót. Tegye egy nagyobb fazékba, öntse fel a vízzel, a csirkelevessel, ízesítse hagymával, fokhagymával, citromlével. Fűszerezze sóval, borssal, petrezselyemmel és kakukkfűvel. Forralja fel, majd vegye alacsonyra a hőmérsékletet, és mintegy 75 perc alatt főzze puhára a borsót. Amíg a borsó fő, 1 liter vízben tegye fel főni az árpagyöngyét. Ha felforrt, csökkentse a hőmérsékletet, és főzze bő egy órát, mire megpuhul, és a víz javarészét elfőtte. Ha megfőtt a borsó, következhet a kézi mixer, pürésíteni a levest. (Egyébként, ha a krémlevest nem szereti, ezt a lépést hagyja ki. Így is nagyon finom, csak kicsit más, mint az eredeti) Szűrje és csepegtesse le az árpagyöngyét, és keverje a borsópüréhez. Adja hozzá a sárgarépát és a zellert, majd 15-30 percre tegye vissza a lassú tűzre. Időnként keverje meg. Végül vegye le a tűzről, hagyja negyedórát áll, majd tálalja. Ekkor szórja meg vagdalt snidlinggel.
Nyolc adag lesz belőle.

Forrás:
ALI BÁCSI RECEPTTÁRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.