Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALKOHOLOS ÉTELEK KÖNYVE 1

2018.09.13

ALKOHOLOS ÉTELEK KÖNYVE

ANGOL SÖRLEVES 01.
Hozzávalók:
1,5 ek keményítő, pirított kenyérkockák, 2 ek cukor, 3/4 l világos sör, 1/2 l tej, 1 citrom, 1 dl rum, 2 tojássárgája, fahéj, szegfűszeg

Elkészítése:
A sörben a cukrot felforraljuk, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejet, fahéjat, reszelt citromhéjat, szegfűszeget, fél citrom levét, és állandó keverés mellett felforraljuk.
A tűzről levéve a két tojássárgájával elkevert rumot a levesbe öntjük, és pirított fehér kenyérkockákkal tálaljuk.

ANGOL SÖRLEVES 02.
Hozzávalók:
1 db csirkeleves-kocka, 1 doboz natúr krémsajt, 1 doboz világos sör, ízlés szerint Cayenne bors

Elkészítése:
Főzze meg a kockából a levest. Húzza félre a melegről, fűszerezze, majd habverővel csomómentesen keverje el benne a krémsajtot. Öntse hozzá a sört, és melegítse fel, de ne forralja!
Azonnal tálalja.

Forrás:
ALKOHOLOS ÉTELEK KÖNYVE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.