Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ITALOK LEXIKONJA - A SANGRIÁK ÉS NÉHÁNY MÁS 4.

2016.12.27

AZ ITALOK LEXIKONJA

MEXIKÓI SANGRIA
Hozzávalók:
4 pohár száraz asztali vörösbor, 2/3 pohár frissen facsart narancslé, 1/4 pohár frissen facsart citrom vagy lime, 1/2 pohár cukor

Elkészítése:
A hozzávalókat a szokott módon összekeverjük, majd lehűtjük az italt.

OLASZ SANGRIA
Hozzávalók:
2 üveg vörösbor, áfonya-lé 4 dl, Grenadin 2,5 dl, édes Vermouth 2 dl

Elkészítése:
A hozzávalókat a szokott módon összekeverjük, majd lehűtjük az italt.

SANGRIA 01.
Hozzávalók 8-10 személyre:
1 üveg száraz pezsgő, 1 nagy narancs, 1 citrom, 5-6 dkg porcukor, 1 dl konyak, 1 liter száraz vörösbor, 1 kis darabka fahéj, 3 szem szegfűszeg, 4 dl szódavíz, 1 dl Triple-sec (vagy Maraschinó likőr)

Elkészítése:
1 dl vörösborba beletesszük a fahéjat és a szegfűszeget, majd 5 percig forraljuk, ezután beleöntjük a többi vörösborba. A narancsot és a citromot gondosan, meleg vízzel lemossuk, majd héjastól vékony szeletekre vágjuk. Mélyebb tálba tesszük, rászórjuk a cukrot és ráöntjük a konyakot meg a likőrt. Befedve hagyjuk állni a hűtőszekrényben. Ezután ráöntjük a fűszeres vörösbort, és két órára ismételten betesszük a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt az egészet átöntjük egy jó mély bólés tálba, ráöntjük a pezsgőt és a szódavizet, majd a gyümölccsel együtt osztjuk el bólés poharakba.
Jégkockával és narancshéjjal feldíszítve tesszük az asztalra.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
AZ ITALOK KÖNYVE - A SANGRIÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.