Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBRA 14.

2018.08.23

BAROMFILEXIKON

GALAMB FORRÁZVA, FŐVE
Elkészítése:
Vágd a' megtisztított galambokat négyfelé, sózd meg 's hagyd egy ideig a' sóban állni; adj egy lábasba fél meszely ecetet 's ugyan annyi vizet, egy fejszek füvet, megtűzdelt vöröshagymát, babérlevelet, bazsalikomot és kakukkfüvet. Forrald fel, a' galambokat rakd bele 's párold, míg jól meg nem puhulnak, ekkor rakd tálba, a' levét szűrd reá 's hintsd meg tormával.

GALAMBGÖLÖDÉNY LEVES
Hozzávalók 4 személyre:
1 galamb, zsír, 1db vörös-hagyma, petrezselyemzöld, kevés pirospaprika.
Gölödényhez:
30 dkg kukoricaliszt, 1 csapott evőkanál liszt, só, 10 dkg zsír, 1 db tojás

Elkészítése:
A vöröshagymát a zsíron megpirítom. Kevés apróra vágott petrezselyem zölddel, pirospaprikával, sóval, megszórom és felöntöm vízzel. Felforralom, majd belefőzöm a megpucolt galambot. Mikor megfőtt hozzáadjuk a gölödényt.
Gölödény: a kukoricalisztet a liszttel, a sóval és a zsírral összemorzsolom, hozzáadom az 1 db tojást és egy kis vizet, hogy könnyen gömbölyíthető tésztát kapjak.
Dió nagyságú gombócokat készítek, amit a levesbe főzök keverés nélkül, néha rázogatva az edényt.

GALAMBHÚSLEVES
Hozzávalók:
2-3 galamb, sárgarépa, zöldség, karalábé, zöldpaprika, paradicsom, só, liszt, víz, 1 tojás a levestésztához

Elkészítése:
A megpucolt galambokat szétdaraboljuk, és vízben feltesszük főzni. Az első forrás után a leves habját leszedjük, majd beletesszük a zöldségeket, és sóval ízesítjük.
Mikor a hús megfőtt kiskocka tésztát főzünk hozzá.

GALAMB KALÁCSBAN
Hozzávalók:
4 fiatal galamb, 6 ek száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteményből reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek olaj, ízlés szerint só

Elkészítése:
A galambot tisztítás után hosszában félbevágom, és annyi csontot szedek ki belőle, amennyit csak lehetséges. Ezután húskalapáccsal kissé megveregetem, és jól megsózom. Megmártom a kalácsmorzsában, majd tűzálló tálba fektetem. Rászórom a leszárazott és megmosott mazsolát, rálocsolom a megsózott tejfölt, és a tálat szorosan lefedem.
Előmelegített forró sütőben 30 percig sütöm, majd a tetejét megpirítom.
Márványsajtos fejes saláta és burgonyapüré illik hozzá.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.