Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK KACSÁRA 15

2018.09.13

BAROMFILEXIKON

KACSA-NYOM
A töltelékhez:
12,5 dkg darált hús, 35 dkg tisztított garnéla, 20 dkg snidling, 1 teáskanál só, 0,5 teáskanálnyi bors, 1 teáskanál szezámolaj,
A tésztához:
5 deci liszt, 5 evőkanál vagdalt háj, 10 evőkanál víz, 0,5 teáskanál só, olaj

Elkészítése:
Vagdalja apróra garnélát és a snidlinget. Keverje alaposan össze a darált hússal, a sóval, a borssal és a szezámolajjal. Ossza húsz egyenlő részre. Dolgozza össze a lisztet a vagdalt hájjal. Adja hozzá a vizet, és gyúrja kemény, sima tésztává. Dagassza ki, majd pihentesse húsz percet. Nyújtsa ki fél centi vastagra, majd vágjon ki belőle 7 centis köröket, majd a szélét körben nyomkodja vékonyabbra. Tegyen a töltelékből mindegyik közepére, majd a széleket sorban hajtsa fel a középpontig.
Háromszögformát fog kapni, ami hasonlít a kacsa lábnyomára.
Bő olajban, közepes hőfokon 8 perc alatt süsse arany-barnára.
Ha sütőben kívánja sütni, akkor 180 fokon, 20 percet süsse.

KACSA PANANG
Hozzávalók 4 személyre:
Másfél kicsontozott kacsamell 1 doboz nem édesített kókusztej (400 g) 1-2 citrom héja vagy kb. 75 dkg vagy 20 dkg kemény kókuszkrém 10-12 citromlevél, 3 evőkanál szójaszósz (ketjap manis) 4-5 evőkanál curry paszta (a legjobb az 5-6 evőkanál olaj, 6 evőkanál halszósz panang paszta), 2 gerezd fokhagyma 4 dl csirkehúsleves Elkészítési idő: kb. 30 perc Pácolási idő (ha akarjuk): kb. 5 óra Elkészítése:
A kicsontozott kacsamell bőrét és zsírrétegét ferdén bevagdossuk, anélkül, hogy a húsba belevágnánk. A szójaszószt elkeverjük a halszósszal. A fokhagymát megtisztítjuk, átpasszírozzuk, és a szószokhoz keverjük. Megforgatjuk benne a kacsahúst, és lefedve kb. 5 órára hűtőbe tesszük. Pácolva sokkal ízletesebb lesz az étel. A kókusztejet elkeverjük a curry pasztával, vagy lereszeljük a kókuszkrémet, és folytonos kevergetés mellett felolvasztjuk a levesben, majd jól elkeverjük benne currypasztát. A forró vízben alaposan megmosott citrom héját vékony csíkokra vágjuk, vagy felcsavarjuk a citromleveleket, a szárukat kivágjuk, a leveleket pedig vékony csíkokra szeljük.
A kacsahúst lecsepegtetjük, a páclét felfogjuk. Felforrósítjuk a wokot, felforrósítjuk benne az olajat. A kacsamellet a bőrös felével lefelé, közepes lángon kb. 6 percig sütjük, megfordítjuk, és még 6 percig sütjük, majd kivesszük. Rövid ideig pihentetjük, majd vékony szeletekre vágjuk.
Kiöntjük az olajat a wokból. Beleöntjük a kókuszmártást meg a páclét, és folytonos kevergetés mellett kb. 2 percig főzzük.
A kacsahúst még egyszer fél percig melegítjük benne.
Citromhéjjal vagy citromlevéllel megszórva tálaljuk.
Legjobban az illatos a basmati rizs illik hozzá.

KACSA PÁROLT KÁPOSZTÁVAL
Elkészítése:
1 pecsenyekacsát a szokott módon feldarabolunk: a combokat 2, a hátat 4-felé. Mellét egyben hagyva a húsokat sózzuk. Lábasban vizet öntve alá, fedővel puhára pároljuk. Ha kész, fedő nélkül saját zsírjában pirosra sütjük, kiszedjük. Kb. 2 ek sütőzsírban sárgára pirítva 1 kis fej aprított vöröshagymát, megszórjuk 1 ek cukorral, tovább pirítjuk. Belerakunk 80 dkg kinyomott savanyú káposztát, pár köménymagot, ha kell, kis vizet. Lefedve puhára pároljuk.
Ha kész, elkeverjük 2 dl tejföllel.
Tálban elterítve rárakjuk a sültet.

Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK KACSÁRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.