Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - LIBASÁGOK 15.

2018.08.29

BAROMFILEXIKON

LIBACOMB ALMÁS KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók:
1 kg libacomb, 60 dkg piros káposzta, 20 dkg alma, 30 dkg vöröshagyma, 40 dkg burgonya, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál ételecet, 3 gerezd fokhagyma, só, majoránna, őrölt köménymag, 1 evőkanál zsír, 1 dl száraz vörösbor

Elkészítése:
A libacombokat sóval, majoránnával, sózott fokhagymával bedörzsöljük, kizsírozott tepsiben közepesen meleg sütőbe tesszük. Kb. 1 óra alatt, készül el. A káposzta torzsáját kivágjuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk. A megtisztított vöröshagyma felét cikkekre, másik felét vékony szeletekre vágjuk. A burgonyát hámozás után cikkekre, az almát vékony szeletekre vágjuk.
Diónyi felhevített zsírban cukrot karamellizálunk. Addig kevergetjük a forró zsírban, amíg felolvad, és világosbarna folyékony állagúvá válik. Beletesszük a szeletekre vágott vöröshagymát, és néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt káposztát, végül az almát. Ha a káposzta félig megpuhult, vörösbort, ecetet öntünk rá. Így pároljuk készre. A cikkekre vágott vöröshagymát, burgonyát a félig sült libacomb közé rakjuk, és pirosra sütjük.
A tetszés szerint darabolt vagy egészben hagyott libacombokat vele sült hagymás burgonyával és almás káposztával tálaljuk.

LIBACOMB FŐVE-SÜLVE
Hozzávalók:
4 libacomb, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek sűrített paradicsom, só, bors, majoranna, olaj

Elkészítése:
A libacombokat sóval, borssal, majoránnával bedörzsöljük. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, s a combokat minden oldalról hirtelen megpirítjuk. Félretesszük őket egy tűzálló tálba. A karikára vágott hagymát megpároljuk a visszamaradt olajon, beletesszük a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, s kevergetve picinkét odakapatjuk. A libacombokra öntjük, s kevés vízzel felengedve, fedő alatt a húst puhára pároljuk.
Ekkor a fedőt levéve forró sütőbe toljuk a tálat, s pirosra sütjük a combokat.
Saját levével öntözgessük, ne száradjon ki.

LIBACOMB GESZTENYÉS-KRUMPLIVAL
Hozzávalók:
4 libacomb, 1 ek libazsír, 50 dkg gesztenye, 50 dkg krumpli, 1 vöröshagyma, 1 dl fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál kakukkfű, só, bors

Elkészítése:
A libacombot sóval és borssal bedörzsöljük. Nagy serpenyőben mindkét oldalát a libazsíron megsütjük, majd bő egy deci vizet öntünk alá. A libacombokat bőrös felükkel felfelé fordítjuk, és közepesen meleg sütőben egy órát pároljuk. Közben a gesztenyék domború felét keresztbe bevágjuk, hideg vízben egy órát áztatjuk, majd forrásban lévő vízbe átszedve öt percet főzzük.
Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk. A krumplit megtisztítjuk, hosszában cikkekre vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A libacombot kivesszük a sütőből, és a zsírt leöntjük róla. Az előkészített nyersanyagokat a serpenyőbe rakjuk, és megfűszerezzük. A borral meglocsoljuk. Húsos felükkel felfelé ráhelyezzük a combokat. A sütőbe visszatolva még egy-másfél óra hosszat sütjük. Közben mindig csak egy kis vizet öntünk alá.
Végül a combokat megfordítjuk, és a bőrös felüket ropogósra sütjük.

Forrás:
BAROMFILEXIKON - LIBASÁGOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.