Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BELSŐSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK PACALRA ÉS MÁS PACALOS RECEPTEK 8.

2017.05.04

BELSŐSÉGEK LEXIKONJA

Pacalpörkölt 10. (Magyar Elek)
Elkészítése:
" A megsózott, hideg és forró vízben alaposan megmosott pacalt többször váltott, hidegen ráöntött sós vízben félpuhára főzzük. Zsíron reszelt hagymát pirítunk, meghintjük egy jó késhegynyi paprikával, belevegyítjük a kockára vagy metéltre vagdalt pacalt és teljesen puhára pároljuk, kevés vizet is öntve alája.
Tálalás előtt meg is sózzuk.
Tarhonyát adunk melléje. "

Pacalpörkölt 11. (majoránnás)
Hozzávalók:
1 kg előfőzött pacal, 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dkg paprika, két kanál zsír, 1/2 mk köménymag, só, 3 szál zeller-zöld, 3 dkg paradicsompüré, 1/2 g majoránna, 4-5 ek lecsó, 2 dkg liszt

Elkészítése:
A hagymát a zsíron sárgára pirítom, rászórom a paprikát, majd a felcsíkozott pacalt, megkeverem, majd mindig csak egy kevés vizet hozzáöntve felteszem főni, megsózom, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, a majoránnát és a köménymagot. A főzés végén felé belekeverem a vízzel összehabart lisztet, a paradicsompürét és a lecsót. Lassú tűzön puhára párolom.
Finomra vágott zeller-zölddel megszórva, puha kenyérrel tálalom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BELSŐSÉGEK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.