Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BELSŐSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK PACALRA ÉS MÁS PACALOS RECEPTEK 9.

2018.09.06

BELSŐSÉGEK LEXIKONJA

Pacalpörkölt 12. (majoránnás)
Hozzávalók:
1 kg előfőzött pacal, 2-3 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek paprika, 10 dkg zsír, só, 2-3 szál zellerzöld, 1 ek paradicsompüré, 1 g majoránna, 20 dkg lecsó, 1 kk. liszt Elkészítése:
megegyezik az előző recepttel.

Pacalpörkölt 13.
Hozzávalók:
1 kg pacal, 2 babérlevél, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 csipetnyi köménymag, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 10 dkg zsír, 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika, só Elkészítése:
A gondosan megtisztított és megmosott pacalt felteszem főni. Amikor felforrt, leöntöm a levét, megmosom, és hideg vízbe teszem. Babérlevelet teszek bele, 1-2 óráig főzöm. Amikor már puha, leszűröm, és jól megmosom, s mikor kihűlt, vékony csíkokra vágom. A vöröshagymát megtisztítom, finomra vágom. A fokhagymát a köménymaggal finomra vágom, a zöldpaprikát és a paradicsomot csíkokra. A zsírban aranysárgára pirítom a vöröshagymát, megszórom fűszerpaprikával, összekeverem, és kevés vizet öntök hozzá. Beleteszem a fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a pacalt, és megsózom. Fedő alatt készre párolom.
Zöldpaprikával, paradicsommal díszítem.
Sós burgonyát adok hozzá.

Pacalpörkölt Ínyesmester módra
Elkészítése:
A megsózott, hideg és forró vízben alaposan meg-mosott pacalt többször váltott, hidegen ráöntött sós vízben félpuhára főzzük. Zsíron reszelt hagymát pirítunk, meghintjük egy jó késhegynyi paprikával. Belevegyítjük a kockára vagy metéltre vagdalt pacalt, és teljesen puhára pároljuk, kevés vizet is öntve alá.
Tálalás előtt meg is sózzuk.
Tarhonyát adunk mellé.

Forrás:
BELSŐSÉGEK LEXIKONJA -
RECEPTEK PACALRA ÉS MÁS PACALOS ÉTELEKRE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.