Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A GULYÁSOK ÉS LEVESEK 3.

2017.06.09

BURGONYA LEXIKON

BETYÁRGULYÁS 01
Elkészítése:
60 dkg durvára vágott marhacombot megpirítunk, hozzáadunk 2 fej cikkekre vágott hagymát, összesütjük. Fűszerezzük, majd belekeverünk 2 dl paradicsompürét. Felöntjük 2 dl vörösborral, illetve 2 liter vízzel hígítjuk. Forrástól számítva harminc percig pároljuk. Eközben beledobunk három, kicsumázott, tölteni való paprikát és négy szem kockára vágott burgonyát.
Ezután addig főzzük, míg minden puha és ízletes nem lesz.

BETYÁRGULYÁS 02.
Hozzávalók:
25 dkg füstölt sertéshús, 25 krumpli, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 fej hagyma, 1 marék csipetke, 2 dkg zsír, 2 babérlevél, 1 mokkáskanál pirospaprika, késhegynyi szódabikarbóna, 1 kávéskanál kristálycukor, 1 ek ketchup, 4-5 cm piros arany, 12-15 szem köménymag, só

Elkészítése:
A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk, a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük húslével, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a fűszereket. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a hús már majdnem megpuhul.
Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a karikára vágott répákat és sóval ízesítjük.
Lassú tűzön készre főzzük.
Ha kész, csipetkét főzünk bele.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
BURGONYA LEXIKON - A GULYÁSOK ÉS LEVESEK
Szerző:

, Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla

 

 

Szerkesztette és Illusztrálta
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.