Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A BURGONYA FELFÚJTAK 1.

2017.04.29

BURGONYA LEXIKON

Burgonyafelfújt
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg burgonya, 2 tojás, 1 evőkanál vaj, 1 dl tej, 2 evőkanál reszelt sajt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só ízlés szerint.

Elkészítése:

A nyers, meghámozott burgonyát karikákra vágjuk, megsütjük (vagy főtt burgonyát veszünk). Kivajazott és morzsával meghintett serpenyőbe vagy tűzálló tálba tesszük. Ezután felverjük a tojást, megsózzuk, kevés tejet vagy tejfölt adunk hozzá, és a burgonyára öntjük. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, leöntjük vajjal, és sütőben aranysárgára sütjük. A felfújtat abban az edényben tálaljuk, amelyben megsütöttük.

Burgonyafelfújt, avagy burgonya szuflé
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg burgonya, 12 dkg reszelt sajt, 3-4 tojás, másfél dl tejszín, 8 dkg vaj, 1 kávéskanál liszt, só ízlés szerint.

Elkészítése:

A burgonyát megfőzzük, leszűrjük, forrón áttörjük vagy megdaráljuk. A burgonyapüréhez 6 dkg reszelt sajtot, tojássárgáját, 1 kávéskanál lisztet, vajat adunk, jól összekeverjük, felverjük, beletesszük a külön habbá vert tejszínt és a felvert tojásfehérjét. A kész masszát kivajazott és liszttel meghintett serpenyőbe tesszük. Tetejét elegyengetjük, olajjal meglocsoljuk, rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és sütőben megsütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAFELFÚJTAK
Szerző:


 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.