Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DIÉTÁS LEXIKON - DIÉTÁS, KÍMÉLŐ ÉTELEK 3.

2017.06.19

DIÉTÁS LEXIKON

 


Erőszelet
Hozzávalók:
1/4 kg kelvirág, 50 dkg sertéscomb, só, 2 evőkanál liszt, 4 evőkanál olaj, 8 dkg gépsonka, 4 tojás, törött bors, 1 csomó petrezselyemzöld

Elkészítése:
A kelvirágot sós vízben megfőzöm, és szűrőn lecsöpögtetem. A közben felszeletelt, bevagdosott és megsózott sertésszeleteket lisztbe forgatom, és kevés olajban, teflonserpenyőben megsütöm.
Hússzeletenként 1-1 vékony szelet gépsonkát a sült hús olajában átforrósítok.
A serpenyőben a sóval felvert tojásokból tojáslepényt készítek (adagonként egyet).
Tálaláskor a rétegezett hús, kelvirág, sonka tetejére borítom a tojáslepényeket, meghintem törött borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel.
(Energiaszegény diétához és cukorbetegeknek)

Fügeízű golyócskák
Hozzávalók:
20 dkg szamócalekvár, 10 dkg búzacsíra, 1-2 evőkanál méz, 6 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:
A felsorolt anyagokat összedolgozom, és fürjtojás nagyságú gombócokká formálom.
A zsemlemorzsában megforgatom (feltétlenül ebben, mert ez hasonlít legjobban a fügemagokhoz).
Desszertpapírban tálalom.

Forrás:
DIÉTÁS LEXIKON - DIÉTÁS RECEPTEK
Nánási Róbert nyomán,
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.