Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK KÖNYVE 4.

2017.06.11

FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK KÖNYVE

BANÁNFAGYLALT
Hozzávalók:
2 dl tej, 1 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 2 nagyobb, érett banán, fél citrom leve, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só

Elkészítése:
A meghámozott banánokat kis darabokra vágjuk és betesszük a turmixpohárba. Ráöntjük a citromlevet, beleszórjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tejjel teljesen simára, pépesre zúzzuk. Csak ezután öntjük rá a tejszínt, és további 1 percig keverjük, amíg az egész habos, egynemű nem lesz. (Cukor helyett mézzel is készíthetjük.)
A fagylaltmasszát beöntjük a fagylaltgép tartályába, és az előírás szerint megfagyasztjuk.
Előkészítési ideje: kb. 10 perc

BARACK-FAGYLALT
Elkészítése:
Teljesen úgy készül, mint a ribiszke-fagylalt. Tejszín 0.5 l kell hozzá.
(A Ribizli fagylalt receptje a sorozat későbbi frissítésében!)

BARACKPÁLINKÁS KÖRTEFAGYLALT
Hozzávalók:
1 dl tejszín, édesítő ízlés szerint, 2 dl tej, 3 szem szegfűszeg, 30 dkg érett, hámozott kicsumázott körte, 3 cl barackpálinka, csipetnyi só

Elkészítése:
A szegfűszeget 1/2 dl vízben 5 percig főzzük, levét leszűrjük, kihűtjük. A körtét kockákra vágva az édesítővel, a szegfűszeges vízzel, sóval, tejjel, barackpálinkával, tejszínnel habosra keverjük.
A fagylaltmasszát fagyasztóedénybe tesszük, mély hűtjük. Elkészítési idő: 15-20 perc

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK KÖNYVE
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.