Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FASÍROZOTTAK - VAGDALTAK - FELTÉTEK LEXIKONJA

Cikkek

(6073)FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK LEXIKONJA 5.

2017.05.10

 

FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK LEXIKONJA 4.

2017.04.10

 

FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK LEXIKONJA 3.

2017.03.27

 

FASÍROZOTTAK - VAGDALTAK - FELTÉTEK LEXIKONJA 2.

2017.03.10

 

FASÍROZOTTAK - VAGDALTAK - FELTÉTEK LEXIKONJA 1.

2017.02.22

A fasírt vagy fasírozott vagy vagdalt az egyik leggyakrabban fogyasztott magyar húsétel.
Fűszerekkel ízesített, tojással és vízben áztatott zsemlével egybegyúrt, általában vagdalt sertéshúsból, illetve darált sertéshúsból készített, kisebb-nagyobb húspogácsa. Magyarországon olajban vagy zsírban sütik, de a világ más tájain roston vagy grillezve is készül.