Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


(6073)FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK LEXIKONJA 6

2017.05.10

FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK LEXIKONJA

ALGÍRI VAGDALT HÚS
Elkészítése:
60 deka darált marha felsált összegyúrunk egy kis kockákra vágott paradicsommal, 2 kicsumázott, összevagdalt zöldpaprikával, egy csokor apróra vágott petrezselyemzölddel, 2 evőkanál liszttel meg sóval. (Ha otthon daráljuk a húst, együtt daráljuk le a paradicsommal, zöldpaprikával.) Lapos pogácsákat formázunk belőle, és kevés olajon mindkét felükön megsütjük.
Algírban kemény tojással töltött burgonyafánk a körete, de a mi ízlésünknek inkább, valamilyen főzelék felel meg.

ALMÁS CSIRKEFASÍRT 01.
Hozzávalók:
20 dkg alma, 30 dkg csirkemell filé, 1,5 zsemle, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, olaj, zsemlemorzsa, tej, borsikafű, só

Elkészítése:
A csirkét daráljuk le, az almát reszeljük meg, a hagymát vágjuk apróra. A zsemlét áztassuk tejbe és csavarjuk ki. A ledarált húshoz keverjük hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. Ízesítsük borsikafűvel és sóval. Az alaposan összedolgozott masszát tegyük egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt őzgerincformába, és közepes tűzön süssük pirosra.
(Ha nincs őzgerincformánk, akkor a masszából formázzunk rudat, kenjük meg olajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával, és alufóliába tekerve süssük meg egy tepsiben.)

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

Forrás:
FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK ÉS FELTÉTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.