Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK LEXIKONJA 7.

2018.08.26

FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK LEXIKONJA

ALMÁS CSIRKEFASÍRT 02.
Hozzávalók 3-4 személyre:
30 dkg csirkemellfilé, 20 dkg alma, 1.5 zsemle, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, olaj, zsemlemorzsa, tej, borsikafű, só

Elkészítése:
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. Ízesítsd borsikafűvel és sóval.
Az alaposan összedolgozott masszát tedd egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt őzgerinc-formába, és közepes tűzön süsd pirosra.
(Ha nincs őzgerincformád, akkor a masszából formázz rudat, kend meg olajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és alufóliába tekerve süsd meg egy tepsiben.)

ALMÁS CSIRKEVAGDALT
Hozzávalók:
2 kisebb csirkemell (45-50 dkg), 1 dl tejszín, 2 tojássárga, 1 nagy alma, 10 dkg reszelt ementáli jellegű sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés zsemlemorzsa, 1 púpozott mokkáskanál só, ízlés szerint őrölt fehér bors, olaj a sütéshez

Elkészítése:
A csirkemellet kicsontozom, bőrét lehúzom, és a húst darálón áteresztem, majd hozzákeverem a tojássárgákat, a tejszínt, a meghámozott, kicsumázott, lereszelt és kicsavart almát, a reszelt vöröshagymát, a sót, a borsot. Addig gyúrom, míg az összes folyadékot felveszi. Vizes kézzel kis pogácsákat formálok a masszából, zsemlemorzsában meghempergetem és bő, forró olajban mind a két oldalán pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és a pogácsákat tűzálló tálra teszem.
Megszórom a reszelt sajttal, és csak annyi időre rakom a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon, de meg ne piruljon.
Salátával és burgonyapürével kínálom.
Hidegen is nagyon finom, akkor majonézes salátát kínálok mellé.
Az alma helyett néha 1-2 db nagy, tisztított, reszelt gombát szoktam hozzákeverni vagy 5 dkg-nyi reszelt parmezán (parmezán jellegű) sajtot. Elkészítési ideje: 50 perc

ALMÁS FASÍRT
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg darált sertéshús, 1 szikkadt zsemle, 2 kisebb jonatán alma, 1 tojás, zsemlemorzsa, só, fehér bors, curry, olaj

Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük, majd káposztareszelőn lereszeljük. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a reszelt almával és a tojással. Sóval, fehér borssal és curryvel ízesítjük. A húsmasszából vizes kézzel gombócokat formálunk, majd kissé ellapítjuk.
Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Burgonyapüré és céklasaláta illik hozzá.

Forrás:
FASÍRTOK, VAGDALTAK, FELTÉTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.