Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK LEXIKONJA 8.

2018.09.03

FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK LEXIKONJA

KOLDUSFASÍRT
Elkészítése:
A koldusfasírthoz négy szikkadt zsemlét evőkanálnyi ételízesítő porral ízesített meleg vízzel leöntünk, és ha megpuhult, kinyomkodjuk, összemorzsoljuk. Öt deka füstölt szalonnát apróra vágunk, kiolvasztjuk, majd egy kis fej összevagdalt vöröshagymát megpirítunk rajta. Két gerezd tört fokhagymával még fél percig a tűzön hagyjuk, majd az összemorzsolt zsemlével, két nyers tojással meg egy kis doboz marha-májkrémmel összedolgozzuk. Ha híg lenne, egy kevés zsemlemorzsával “kötjük”. Őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük, ha kell, utána sózzuk. Vizes kézzel hosszúkás cipót formázunk belőle, és sliced bacont tekerünk köré, hogy teljesen betakarja. Tűzálló tálra fektetve 200 fokos (gáz 6. fokozat) sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a szalonna, ropogós piros nem lett.
A sütőből kivéve öt percig pihentetjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Hidegen is kitűnő.

TOJÁSTEKERCS
Hozzávalók:
Lepény:
tojás 6 db, zsír 5 dkg, só 1 késh.
Töltelék:
gomba 15 dkg, vaj 5 dg, hagyma 1/4 fej, petrezselyem 3 szál, tojás 3 db, bors, paprika, só 1 késhegynyi, metélőhagyma 1 kis csomó

Elkészítése: Hat tojást egészben leütünk, és kis sóval jól felverünk. Ezalatt tepsibe zsírt teszünk, hogy jó forró legyen, ekkor a felvert tojást beleöntjük, és sülni hagyjuk. Ha megsült, tálra borítjuk, és megtöltjük a már előre elkészített gombával vagy velővel, melyet vajban petrezselyem zölddel, hagymával, borssal, sóval és tojással elkészítünk, illetve megpirítunk, vagy párolunk.
Azután felhajtjuk, tetejét paprikával és finomra vágott metélőhagymával megszórjuk.

Forrás:
FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.