Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK LEXIKONJA 9.

2018.09.15

FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK

KUKORICÁS BURGONYAFASÍRT
Hozzávalók:
60 dkg reszelt burgonya, 3 egész tojás, 7 evőkanál liszt, só, bors (borsikafű vagy majoránna), fél doboz főtt kukorica vagy fél doboz mirelit kukorica megpárolva

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, kerek fasírozottakat formálunk, és olajban kisütjük.

KÜLÖNLEGES VAGDALT
Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús, 20 dkg mirelit vegyes zöldség, 1 db zsemle, 1 dl tej, 2 db tojás, fokhagyma, só, bors

Elkészítése:
A tejben áztatott zsemlét kifacsarjuk, és a darált hússal összekeverjük. Hozzáadjuk a szobahőmérsékleten kiolvasztott zöldségeket, és a tojásokat, enyhén fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk.
A masszából két rudat formálunk, olajjal kikent tepsibe tesszük, a tetejét tojással megkenjük, meleg sütőben megsütjük.

LAZAC FASÍRT
Hozzávalók:
0,5 kg konzervlazac, 1/2 csésze apróra vágott zeller, 1/4 csésze apróra vágott hagyma, 1/4 csésze apróra vágott gomba, 1/4 csésze sovány sűrített tej, 2 tojásfehérje, 1 és 1/2 evőkanál friss kapor, 1 csésze zsemlemorzsa vagy zabpehely

Elkészítése:
A hozzávalókat keverjük össze egy tálban. Egy őzgerincformát margarinnal kenjünk ki, majd lisztezzük meg, ebbe öntsük bele a masszát. 200 fokon 45 percig süssük.
Szeletekre vágva burgonyával vagy zöldséggel tálaljuk.

Forrás:
FASÍROZOTTAK, VAGDALTAK, FELTÉTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.