Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŐZELÉKEK KÖNYVE - FŐZELÉKEK CÉKLÁBÓL 2.

2018.09.03

FŐZELÉKEK KÖNYVE

CÉKLAFŐZELÉK 03.
Elkészítése:
1 db céklát hámozzunk meg és apróra vágva főzzük puhára annyi vízben, amennyi éppen ellepi. A krumplit vele együtt főzzük meg, ha megfőtt, turmixoljuk össze, a sűrűségét a főzővízzel állítsuk be, de tehetünk hozzá tejet is.

CÉKLAFŐZELÉK CSIRKEHÚSSAL
Hozzávalók:
1 közepes cékla, 1 közepes burgonya, 20 g házi csirkehús szelet, 1/2 mokkáskanál köménymag, 1 evőkanál (olíva) olaj, csipetnyi (tengeri) só

Elkészítése:
A céklát és a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk; kis kockákra vágjuk a húst is és annyi vízzel, hogy ellepje, főni tesszük. Hozzáadjuk a köménymagot és a sót is. Amikor megfőtt, saját levével összeturmixoljuk és hozzáadjuk az olajat is.

CÉKLAFŐZELÉK KEFIRREL
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg cékla, 2 dkg margarin, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl kefir, 1 ek kapor, tárkony, szerecsendió, só

Elkészítése:
A céklát héjastul megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és meghámozzuk. Karikákra vágjuk, majd egy kikent tűzálló tálba rendezzük. A sajt felét hozzáadjuk a kefirhez, sóval, tárkonnyal, kaporral és reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd rásimítjuk a céklára.
A tetejét megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben megsütjük.
30 perc alatt készíthető el.

Forrás:
FŐZELÉKEK KÖNYVE - FŐZELÉKEK CÉKLÁBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.