Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŐZELÉKEK KÖNYVE - FŐZELÉKEK FEJESKÁPOSZTÁBÓL 2.

2018.08.28

FŐZELÉKEK KÖNYVE

TEJFÖLÖS KAPROS KÁPOSZTAFŐZELÉK
Hozzávalók:
60 dkg édes fejes káposzta, 25 dkg savanyú káposzta, 5 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 csokor kapor, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál szárított csombor (borsikafű), só és őrölt fekete bors, ízlés szerint

Elkészítése:
A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a felényi zsíron fedő alatt, saját levében megpárolom a savanyú káposztát. A maradék zsíron ugyancsak megpárolom a megtisztított, szálasra vágott (vagy legyalult) édeskáposztát.
A kétfajta káposztát ezután összekeverem, rászórom a csombort, az őrölt fekete borsot, a finomra vágott kaprot, majd 1 dl vízzel elkevert lisztes tejföllel besűrítem.
Jól felforralva tálalom bármilyen feltételhez.

VÖRÖSKÁPOSZTA FŐZELÉK ALMÁSAN - KISALFÖLD
Elkészítése:
1 kg vöröskáposztát legyalulunk. Olajon egy kis fej hagymát fonnyasztunk, majd a sózott káposztát ezen megpároljuk. Mikor már majdnem puha, 4 hámozott, apró kockákra vágott almát adunk hozzá. Kevés citromlével, köménnyel, sóval és cukorral ízesítjük.
Mikor a levét elfőtte, kevés lisztet szórunk rá, elkavarjuk, majd vízzel felöntjük, kiforraljuk.

Forrás:
FŐZELÉKEK KÖNYVE - FŐZELÉKEK FEJESKÁPOSZTÁBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.