Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GASZTRO LEXIKON 12 - 2

2016.09.22

GASZTRO LEXIKON

LEHM (ARAB)
- hús
LEHM BAQARÍ (ARAB)
- marhahús
LEHM BATT (ARAB)
- kacsahús
LEHM DADZSADZS (ARAB)
- csirkehús
LEHM DÁNI (ARAB)
- bárányhús
LEHM KHARÚF (ARAB)
- birkahús
LEHM KHENZÍR (ARAB)
- disznóhús
LEHM RÚMI VAGY LEHM DENDI (ARAB)
- pulykahús
LÉHŰTŐ
- egykori sörgyári munkás, kavarófával hűtötte a sört
LEIJESZTÉS
- (ha eljárás) jeges, hideg vízzel végzett hűtés a puhulási folyamatot gyors megállítására (például blansírozásnál használatos)
LEMONA
– citrom, zöld citrom
LEMONGRESS, LEMONGRASS
– citromfű
LEMÚN VAGY LEJMÚN (ARAB)
- citrom
LENGYELESEN
- (ha zöldség) olvasztott vajban, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, felkockázott kemény tojással elkevert prézlivel bevonva
LENGYELES FŐZELÉK
- sűrítés nélküli főzelék
LENTILLA
- lencseliszt, süteményhez, pástétomhoz, pudinghoz használják
LEPCSÁK
- lásd: dödölle
LEPCSÁNKA
- lásd: dödölle
LEPPALACSINTA
- lásd: dödölle
LERAKÁS
- rétegezés, pl. rakott burgonya készítésénél: burgonya, tojás és a kolbász sorba rakása. 

 
Forrás:
Gasztronómiai lexikon
Szerző:
 
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.