Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GASZTRO LEXIKON 17.

2016.11.05

GASZTRO LEXIKON

M
MAKARÓNA 02.
- (ARAB)

- húsos főtt tészta
MAKHANI
- bangladesi csirke rizzsel
MAKÓI MÓDRA
- rendszerint hagymás
MALAGA
- spanyol csemegebor
MALÁTA
- kicsíráztatott, pörkölt árpa, búza vagy rozs
MÁLÉ
- kukorica
MÁLÉKÁSA
- kukoricából darált durva dara
MALH(ARAB)
- só

MALLINGAND FOK - M°
- a borok alkoholtartalmát megközelítőleg térfogatszázalékban jelölő mértékegység
MALTAGLIATI (OLASZ)
- széles tészta
MAMALIGA
- kukoricalisztből juhtúróval készített tésztaféle, valamint puliszka
MANABELLI
- édesség; savanykás hideg rizs cukorral és rózsavízzel
MANI
(IRÁN) - hal
MANDOLIN
- uborkagyalu
MANGÓ DINNYE
- borbarack
MÁNGOLD
- zöldségféle, a levele és levélnyele fogyasztható
MANITARIA
(GÖRÖG)- gomba
MAQUEREAU
- maklárhal, 25-30 dkg-os süllő nagyságú tengeri hal
MARASCHINO (MARASZKINÓ)
- Marasca meggyből készített likőr
MARASZKINÓ
- dalmát meggylikőr
MÁRC
- méhsör, hígított, fűszerezett mézből erjesztett üdítőital
MÁRIA TERÉZIA MÓDRA
– ha rizs, húslevesben párolva, főtt húskockákkal készre főzve

 

Forrás:
Gasztronómiai lexikon
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.