Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GASZTRO LEXIKON 21.

2016.12.14

GASZTRO LEXIKON

 

 

M
MEZZELUNE
(OLASZ)
- félholdtészta
MHALI
- speciális grúz saláta
MIALA
- görög, velő
MIGNON
- különböző tésztákból változatos töltelékkel és díszítéssel készített, a desszertnél kisebb sütemények
MIGNON
- olyan speciális francia kifejezés, melyet csakis magyarul használnak sütemény vagy édesség megnevezésére. Franciául egyszerűen kicsit jelent, mely a gasztronómia nyelvén elsősorban kis hússzeletre vonatkozik. (Filet mignon) (francia)
MIHOEN
- többnyire átlátszó rizstészta, olyan, mint a cérnametélt. Nem szabad főzni, csak forró vizet kell ráönteni, majd leöblíteni és tetszés szerint lehet felhasználni salátákhoz, vagy átsütni a wokban (Mihoen goreng - sült mihun) alatta forró földimogyoró olaj, apró csíkokra vagy kockákra szeletelt bacon vagy húsos szalonnapörc, fokhagyma, koriandergyökér vagy őrölt mag, vagy friss cilantro társaságában, csíkokra vágott hajszálvékony tojásrántottával összekeverve. Wokolt vegyes zöldség (pl. paksoi levelek, héjas zöldborsó /sugarsnaps, szálára vágott vöröshagyma, gombaszeletek vagy shii-take gomba, piros kaliforniai paprikacsíkok, stb.) adható még hozzá.
MIKROHULLÁMÚ SÜTÉS
- elektromágneses erőtérbe helyezett anyagok a bennük lévő szabad vízrészecskék nagy sebességű rezgése során keletkezett súrlódás által melegszenek fel.
MILANO LAHANASI
– kelkáposzta (török)
MILÁNÓI MÓDON
- (gyakran) milánói makarónival körítve; (ha borjúborda) reszelt sajttal kevert zsemlemorzsával panírozva és milánói makarónival körítve; (ha rizs) gombás - sonkás-paradicsomos raguval és reszelt sajttal.

 

 

 

Forrás:
GASZTRONÓMIAI LEXIKON
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.