Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GASZTRO LEXIKON 23.

2017.01.22

GASZTRO LEXIKON

M
MORZSÓKA
- kézzel morzsolt tészta, lásd: zsurmóka
MOSLI (AFRIKA)

- bárány-, marhapörkölt
MOSTERDKERS
- zsázsa
MOSZKAUER
- olvasztott csokoládéval díszített sütemény
MOUGREBIA
– lásd: kuszkusz
MOULE
- fekete kagyló
MOURGH
- afgán joghurtos csirke
MOUSSAKA(MUSZAKA - GÖRÖG)
- padlizsán burgonyával és darált hússal lerakva
MOUSSE
– tojáshabkrém
MOUSSE(MUSZ)
- hab
MOYEN (MOAJEN, FÉLANGOLOS – FRANCIA SÜTÉSI FORMA)
- az így sütött hús belseje, illetve vágásfelülete rózsaszín
MOYETTES
- mexikói babos szendvics
MOZZ (ARAB)
- banán
MOZZARELLA
- sajtféleség
MUFFIN - speciális sütőformában készült sütemény MULIGAN (USA)
- pörkölt
MÚMELI (ARAB)
- grapefruithoz hasonló gyümölcs
MUNSTER
- francia sajtfajta
MUNTLISZT
- finomliszt
MURAT MÓDON
- (ha borjúszelet) natúrsütés után fehérboros, vajas, tárkonyos pecsenyelével meghintve és egy szelet sonkával beborítva
MURCI
- fiatal, zajos erjedésben levő bor
MUROK
- sárgarépa
MUSZTARDA (ARAB)
- mustár
MUTANJAN
- kasmíri csirkeétel, de készíthető bárányból és egyéb húsból is
MUZSDÉJ
- fokhagymamártás

Forrás:
GASZTRONÓMIAI LEXIKON
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.