Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GASZTRO LEXIKON 24.

2017.01.29

GASZTRO LEXIKON

N
NÁDMÉZ

- cukor
NAFTALI
- keletről származó, könnyű mandulás sütemény
NAGYBÁNYAI MÓDRA
- (ha rakott, vagy töltött káposzta) tepertőzsírral, abalével és tejföllel
NALESNIKI
- orosz-lengyel eredetű vékony, göngyölített tojáslepény
NAM PLA (THAI)
– ételízesítő fűszerkeverék
NAM PRIK
- thai csípős mártás
NA'NA' (ARAB)
– menta
NANTUA
- bársonyos mártás. Tojásételekhez és halakhoz szervírozták. Halkivonattal, rákvajjal és tengeri rákok húsával keverték.
NAPALITO
- egyes kaktuszfajok fiatal, ehető hajtása. Mexikói élelmiszer boltokban, konzerv formájában kapható.
NAPÓLEON MÓDRA
- sült gyümölcs, szósszal leöntve
NAPRON
- Az asztallap méretével megegyező méretű textília, amelynek feladata - az abroszra terítve - annak védelme.
NAPPÍROZVA
- mártással áthúzva
NASI(naszi)
- rizs
NASI GORENG
- Sült rizs. Megfőzik a rizst, kihűtik, vagy másnap készítik el hasonló módon, mint a mihoen gorenget.
NÁTRIUMBENZOÁT
- mindenféle eltevéshez felhasználható tartósítószer
NATÚR BUNDÁZÁS
- a hússzeleteket csak lisztbe forgatjuk, majd nagyon kevés, forró zsiradékban kisütjük.

Forrás:
GASZTRONÓMIAI LEXIKON
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.