Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GASZTRO LEXIKON 25.

2017.02.08

GASZTRO LEXIKON


N
NAVARIN

- ürüragu főzelékkel
NEDVES PÁC
- nedves pácot készítünk pl. vadhúsokhoz. A páclét szeletekre vágott hagymával, zöldséggel, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítve felforraljuk, lehűtjük, majd a húsra öntjük.
NEGRO
– mexikói fekete chili
NEKTARIN
- "kopasz" őszibarack
NELSON MÓDRA
- párolt zöldborsóval
NÉMET BORS
- bazsalikom
NERO (GÖRÖG)
- víz
NESSELRODE KEVERÉK
- nevét Karl Nesselrode (1780-1862) gróf, orosz politikusról, megalkotójáról kapta. Befőzött gyümölcsöket, diót, stb. tartalmazó keverék, fagylaltokban, pudingokban, tortákban használatos
NIBID (ARAB)
– bor
NICCHIE (OLASZ)
- tésztakagylók
NIGELLA
- kellemesen pikáns ízű fűszer, más néven fekete hagymamagnak vagy fekete köménynek is nevezik. Széles körben használjak Indiában, az arab világban, távolkeleten. Süteményekre, rizsre, lepényfélékre, lapos kenyerekre szórjak és azzal sütik meg. Magyarországon is megterem. Nem összetéveszteni a fekete szezámmaggal!
NIVERNAISE
- mázzal bevont karotta és hagyma pecsenyelével
NOKEDLI
- a galuska németes elnevezése
NORMANDIAI MÓDRA
- (rendszerint) almával, almaborral, vagy almapálinkával készült
NUOK CHAM
- thai fűszeres mártás rák mellé

 

Forrás:
GASZTRONÓMIAI LEXIKON
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.