Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GASZTRO LEXIKON 26.

2017.02.26

GASZTRO_LEXIKON

NY
NYÁRSON SÜTÉS
- különböző méretű húsok pálcára fűzve, tűz fölé tartva állandóan forgatva, közben szalonnával kenegetve.
NYEGGENCS 01.
- lásd: dödölle
NYEGGENCS 02.
- felvidéki és palóc étel, túró nélküli, a sztrapacskához hasonló
NYERSANYAG
- a cukrászati készítmény előállításához felhasznált, az anyagösszetételben 10%-os arányt meghaladó élelmiszer
NYITOTT SZELETELÉS - ha egy kisebb, de vastagabb szelet húsból nagyobb szeletet szeretnénk készíteni, akkor fektessük a húst a vágódeszkára, majd azzal párhuzamosan vágjuk be középen annyira, hogy a két szelet ne váljon szét egymástól. Majd a két szeletet hajtsuk szét, így az eredetinél kétszer nagyobb hússzeletet kapunk.
NYÚJJA, VAGY NYÚLJA

- A nyak alatti sertésborda.
NYÚL-CÍMER
– fartő
NYÜSZÜ
- erdélyi lakodalmi pogácsa

 

Forrás:
GASZTRONÓMIAI LEXIKON
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.