Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GASZTRO LEXIKON 27.

2017.03.08

GASZTRO LAXIKON

O
OFFICE (OFISZ)

- Szállodában az emeleti tálaló. A felszolgálók előkészítő helyisége, ahol a terítéshez szükséges eszközök előkészítését végzik.
OKRA
- afrikai hüvelyes növény, frissen vagy szárítva, zöldségként is használják
OKTAPÓTHI (GÖRÖG)
- polip
OLADJI
- vajban sütött lisztes vagy daragombóc
OLAJVAJ
– lásd: majonéz
OLASZKÁPOSZTA
- kelkáposzta
OLASZOS BUNDÁZÁS
- a bécsi bundázással megegyező bundázási mód, az eltérés pusztán annyi, hogy a zsemlemorzsába parmezán sajtot keverünk el
OLIMPIKON MÓDRA
- tejszínes zöldséges öntettel
OLIO
- spanyol eredetű leves kolbászból, húsból és zöldségből elkészítve (erőleves-féleség)
OLÍVA
- olajbogyó
OMLETT
- tojássárgájából és habjából készült lepényszerű étel, töltelékkel is fogyasztják
OPEN BAR PULT
- Díszétkezéseknél felszolgált italok asztala
OPORTÓ
- édes portói bor (vörös vagy fehér)
ORDA
- juhtej savójának forralásakor keletkező édes, sajtszerű tejtermék, savós túró
ORECCHIETTE(OLASZ)
- fülalakú tészták
OREGÁNÓ
- szurokfű, vadmajoránna (fűszer), olaszos ételek (pizza, sugo, minesztra) ízesítésére használatos
ORIGÁN FŰ (ORIGÁNUM)
- majoránna
ORJA
- sertés gerince nyakszirttől farig, húsostól

Forrás:
GASZTRONÓMIAI LEXIKON
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.