Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GASZTRO LEXIKON 30.

2017.04.27

GASZTRO LEXIKON

P
PANÁD

- lisztpép, hidegkonyhán galantinok készítéséhez használják
PANÁD (RÉGIES)
- töltelék
PANCIT MOLO
- filippínó húsos töltött tészta
PANINO
- töltött kenyér
PANIR (IRÁN)
- fehér sajt
PANÍROZÁS
- bundázás (lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába)
PANNA COTTA
- többféle ízben készíthető, olasz tejpuding (desszert)
PANSOT (T) (OLASZ)
- töltött tészta háromszögek
PANZAROTTI, PANZEROTTI(OLASZ)
- tészta-félholdak háromféle sajttal töltve, kirántva
PAPAYA
- (dinnyefa) trópusi gyümölcs, éretlenül zöldség vagy befőtt, éretten édes desszertként, hűtve fogyasztható
PAPILLOTE
- papírhüvely, amit szárnyasok csontjára húzunk, díszítésként, illetve kézzel történő megfogáshoz. Díszes papírzacskó, amit a csirkecsontra húzunk (a papírban sütött húsokat is így nevezzük)
PAPP MÓDRA
- ha sült hal, zöldségraguval, paprikás mártással, sült hagymával, tartármártással.
PAPPARDELLE (OLASZ)
- szalagtészta
PAPPECSENYE
- a lapockacsont felső részén található vékony, puha és száraz pecsenyehús, fokhagymásan készítik
PAPUTSAKIA (GÖRÖG)
- töltött, sült padlizsán
PARAJ
- spenót
PARASZTOSAN
- rendszerint - szalonnával -és olykor hagymával, burgonyával
PARFAIT AMOUR
- lila színű, fahéjas ízű francia likőr

Forrás:
GASZTRONÓMIAI LEXIKON
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.