Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSLEXIKON - SZILVÁS RECEPTEK 9.

2017.06.09

GYÜMÖLCSLEXIKON

Hideg gyümölcsrizs
Hozzávalók:
2-2 őszibarack, szilva és körte, 15 dkg rizs, 10 dkg porcukor, 8 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dkg mazsola, 1 dl málnaszörp, citromhéj

Elkészítése:
A rizsből, tejből, cukorból tejberizst készítünk, jó puhára főzzük, és hűlni hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A tejszínt vaníliás cukorral, kemény habbá verjük, és hideg helyre tesszük. A már kihűlt tejberizst összekeverjük a gyümölcsökkel, a mazsolával, reszelt citromhéjjal, végül hozzáadjuk a tejszínhabot.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Üvegtálkákban vagy kelyhekben tálaljuk, gyümölccsel, tejszínhabbal díszítjük, málnaszörppel meglocsoljuk.

 

Kandírozott gyümölcs
Hozzávalók:
2 kg gyümölcs (eper, cseresznye, meggy, szilva, alma, sárgabarack, őszibarack, körte) 1 kg cukor, fahéj

Elkészítése:
Az előkészített gyümölcsöket porcelánedénybe tesszük. A cukrot 1 l vízben felforraljuk, darabos fahéjjal ízesítjük, és forrón a gyümölcsökre öntjük. Az edényt lefedjük, és hűvös helyre (nem hűtőbe!) tesszük. Másnap a szirupot leszűrjük, újra felforraljuk, és a gyümölcsre öntjük.
A műveletet naponta addig ismételjük, amíg a szirup elfogy.
Ezután a gyümölcsöket kristálycukorba meghempergetjük, erős napon szárítjuk, majd üvegekbe rakva lekötözzük. .

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Gyümölcsös ételek - SZILVÁS RECEPTEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.