Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HALAK LEXIKONJA - HALPAPRIKÁSOK 2. - 2018. 08. 31.

2018.08.31

HALAK LEXIKONJA

HARCSAPAPRIKÁS 03.
Hozzávalók:
1 kg harcsa, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg sertészsír, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl

Elkészítése:
A harcsát többször megmosom, közben gondosan lekaparom a nyálkát a bőréről, kibelezem, és nagyobb darabokra felvágom.
Besózom.
A fejét egyliternyi vízzel felteszem főni, hogy legyen egy kevés halalaplevem.
A vöröshagymát finomra vágom, kevés zsírban megfuttatom, és ráteszem a haldarabokat. Néhány percnyi pirítás után beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, és meghintem pirospaprikával. Óvatosan megkeverem, felöntöm a leszűrt halalaplével, és fedő alatt megpárolom. Amikor a hal már majdnem megpuhult, liszttel elkevert tejföllel besűrítem a levét. Még egyszer felforralom.
Stílusosan bográcsban is tálalhatom.
A tetejére kevés tejfölt locsolok.
Zöldpaprika- és paradicsomszeletekkel díszítem.

HARCSAPAPRIKÁS 04.
Hozzávalók:
30 dkg tisztított harcsa, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír, 2 ek pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 1 nagy paradicsom, 1 fél babérlevél, 1 mk őrölt majoránna, őrölt kömény, szárított kakukkfű, só

Elkészítése:
A hagymát üvegesre dinszteljük és hozzáadjuk a pirospaprikát (ízlés szerint csípőset is). A zöldpaprikát, paradicsomot beleaprítjuk, a fűszereket hozzáadjuk és felöntve vízzel, mintegy 15 percig főzzük. A tűzről levesszük, és a lét átpasszírozzuk.
Belerakjuk a harcsaszeleteket és lassú tűzön 20 percig készre főzzük.

HARCSAPAPRIKÁS 05.
Elkészítése:
A kifilézett harcsaszeleteket olajban, hagymával pirosra pirítjuk, majd az elősütés után pirospaprikát, lisztet, tejfölt és fokhagymát adunk hozzá. Mindezt egy kis csontlével felöntjük, s végül összeforraljuk. Az étel másik összetevőjéhez, a túrós csuszához pedig egy serpenyőben szalonnát sütünk, ehhez aztán hozzáadjuk a tésztát és a túrót, majd egy kis tejfölt. Mindezt megpirítjuk, s mikor már serceg, egy tálra borítjuk, majd ráhelyezzük a már elkészített, összeforralt harcsapaprikást.
A tálat citrommal is díszíthetjük.

HARCSAPAPRIKÁS JUHTÚRÓS CSUSZÁVAL
Hozzávalók 4 személyre:
80 deka harcsafilé, két deka só, egy deci étolaj, 20 deka vöröshagyma, egy deci tejfel, 10 deka füstölt szalonna, 10 deka paradicsom, 10 deka tv paprika, 40 deka csuszatészta, 10 deka juhtúró

Elkészítése:
Az olajjal és a szalonnazsír felével vöröshagymából, paradicsomból, paprikából alapot készítünk. A harcsaszeleteket belehelyezzük, és az egészet készre főzzük. A csuszatésztát külön kifőzzük, a szalonnazsír másik felével meglocsoljuk.
A tetejére tesszük a ki-sült szalonnadarabokat.
Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk a harcsapaprikást és a csuszatésztát.

Forrás:
HALAK LEXIKONJA - HARCSAPAPRIKÁSOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.