Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 25. 2017. 06. 20.

2017.06.20

HETI ÉTREND

25. HETI ÉTREND
VASÁRNAP:

Belga hagymaleves , sörrel, sáfránnyal., Rakott csülök, Almás pite
HÉTFÓ:
Brokkolikrémleves, Angol töltöttparika, Bögrés mákos
KEDD:
Hajdúsági zöldbableves, hidegen, Palacsinta gyümölcskrémmel, Gyümölcs
SZERDA:
Csomboros káposztaleves, hidegen, Gombapaprikás, Sárgadinnye sonkával
CSÜTÖRTÖK:
Köménymagleves, Árpagyönggyel rakott zöldbab, Akácmézes narancsfagylalt
PÉNTEK:
Málnaleves, Almás veseragu, Piskótaszelet
SZOMBAT:
Diós joghurtleves, Kelbimbófőzelék burgonyafasírttal, Ausztrál, gyümölcsös habcsóktorta

HAJDÚSÁGI ZÖLDBABLEVES HIDEGEN
Hozzávalók:
35 dkg vajbab, 2-2 dl tejföl és tejszín, 3-3 dkg liszt és vaj, 1 fej vöröshagyma, fél csokor petrezselyem, ecet, babér, só

Elkészítése:
A vajbabot tisztítjuk, és pár centis darabokra vágjuk. 7 dl. Vízben sóval és babérral ízesítve puhára főzzük. A tejfölt a tejszínnel, a liszttel és kevés vízzel simára keverjük és behabarjuk a levest. Kevés ecettel savanyítjuk és kihűtjük.
Az apróra vágott hagymát vajban aranysárgára pirítjuk, a lehűlt levesbe tesszük, és megszórjuk vágott petrezselyemmel.

Palacsinta gyümölcskrémmel
Hozzávalók:
2 dl tej, 2 dl szódavíz, 2 tojás, 20 dkg liszt, só, kevés olaj.

Elkészítése:
Tejjel, szódavízzel, tojással, liszttel, csipetnyi sóval palacsintatésztát keverünk, vékonyan olajozott serpenyőben megsütjük. A szezonnak megfelelő gyümölcsöket, pl.: eper, banán, ananász, szőlő stb. likőrrel ízesített vaníliakrémmel keverjünk össze és töltsük a palacsintákba.
Tetejét percukorral hintsük, forrón tálaljuk.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.