Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÁSA LEXIKON - KÁSÁS LEXIKON 3.

2017.02.16

KÁSA LEXIKON

BORÍTOTT BARACK-KÁSA
Elkészítése:
3 és 1/2 deka vajat habosra keverünk, 5 deka cukrot és 7 deka baracklekvárt téve hozzá, még fél órát keverjük, miközben 5 tojássárgáját is egyenként hozzáadunk. Utoljára az 5 tojás habját keverjük bele, és kikent formában jó félórát gőzben főzzük.
Melegített baracklekvárt adunk külön hozzá.

BURGONYAKÁSA 01.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 1 evőkanál zsír, 1 kis fej vöröshagyma, só

Elkészítése:
Háromnegyed liternyi forrásban levő sós vízbe beletesszük az apróra vágott nyers burgonyát, és jól szétfőzzük, amíg a kása megsűrűsödik.
Zsírban pirított hagymát teszünk rá, és néhány percig így pároljuk, kis lángon vagy nem túlságosan forró sütőben.

BURGONYAKÁSA 02.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, só

Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Tejföllel, sóval és vajjal összekeverjük.

Forrás:
KÁSÁS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.