Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÁSA LEXIKON - KÁSÁS RECEPTEK 1

2017.01.09

KÁSA LEXIKON

ALFÖLDI LUDAS KÁSA
Hozzávalók:
1 libaaprólék, 20 dkg vegyes zöldség, 2 fej vöröshagyma, 3 dl köleskása, 2 ek libazsír, só, bors

Elkészítése:
Az aprólékot másfél liter sós, borsos vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket és az egyik hagymát. Ha megfőtt félretesszük. Libazsíron megpirítjuk az apróra vágott másik hagymát, rátesszük a többször átöblített kását, s egy rövid ideig együtt pároljuk, kavargatva. Ráöntjük az aprólék levét és lefedve puhára főzzük. Ha megfőtt, belerakjuk az aprólékot, s még pár percig együtt főzzük. Ha gondoljuk ki is lehet csontozni az aprólékot. Meglocsolhatjuk forró libazsírral is.

ÁTTÖRT ÁRPAKÁSA LEVES
Elkészítése:
20 deka árpakását csont- vagy húslében megfőzünk, szitán áttörjük, hozzáadunk egy egész elkavart tojást, 2-3 kanál édes tejfölt, s annyi hús- vagy csontlevet hogy elég sűrű, illetve híg legyen. Sózzuk.

BABKÁSA
Hozzávalók:
30 dkg tarkabab, só, 2 ek liszt, kis fej vöröshagyma, kis olaj

Elkészítése:
A tarkababot jól beáztatjuk, majd kuktában feltesszük főni, annyi sós vízben, hogy ellepje. A jól megfőtt babot turmixgéppel, vagy zúzófával pépesre törjük saját visszamaradó levében, majd még forrón egy marék lisztet szórunk rá. Néhány percig összefőzzük. Közben olajban hagymát pirítunk, szép barnára, ropogósra.
Lapostányérokra simítjuk a kását, evőkanállal gödröcskéket nyomkodunk bele, és meglocsoljuk a hagymás olajjal. Jóízű, laktató étel, sok vizet kíván rá az ember. Egyes helyeken hagymás olaj helyett tejföllel öntözik meg.

Forrás:
KÁSÁS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.