Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÁSA LEXIKON - KÁSÁS RECEPTEK 4.

2017.03.08

KÁSA LEXIKON

BURGONYAKÁSA ÁRPADARÁVAL
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya, 1 pohár árpadara, 2 evőkanál zsír, hagyma és só

Elkészítése:
Árpadarából híg kását főzünk. Reszelt nyers burgonyát teszünk bele. Állandóan kevergetve 15 percig főzzük vagy sütőben megsütjük.
Tálalásnál zsírban pirosra sütött hagymakarikákat szórunk rá, és hagymás zsírral meglocsoljuk.

BURGONYAKÁSA MARI - CSEREMISZ - MÓDRA
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg burgonya, 25 dkg rizs, köles- vagy zabkása, 5 dkg vaj, 6 dl tej, 2 dkg cukor, só

Elkészítése:
A darát vízzel hígított tejbe vagy tiszta vízbe szórjuk, és félig megfőzzük. Ezután beletesszük a kis kockákra vágott burgonyát, és lefedve gyenge tűzön addig főzzük, amíg megsűrűsödik. Ízlés szerint cukorral vagy sóval ízesítjük. Időnként kevergetjük.
Tálalásnál vajat keverünk bele.

BURGONYAKÁSA SZÓJABABBAL
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg burgonya, 30 dkg szójabab, 1 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, só

Elkészítése:
A forró főtt burgonyát és a puhára főtt szójababot megdaráljuk.
A szójabab főzővizével felhígítjuk tejföl sűrűségűre, és olajban pirított hagymával ízesítjük.

Forrás:
KÁSÁS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.