Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÁSA LEXIKON - KÁSÁS RECEPTEK 5.

2017.05.07

KÁSA LEXIKON

CITROM-KÁSA, VAGY KOCH
Elkészítése:
8 tojássárgáját elkeverünk 16 deka citromon ledörzsölt, finomra tört cukorral, melyhez még 1 citrom levét is hozzáadjuk. Azután 8 tojás kemény habját keverjük könnyedén hozzá, úgy szintén 1 evőkanál lisztet.
Jól kikent és behintett formába téve, gőzbe, a sütőbe tesszük, és borsodóval adjuk asztalra.

DARAKÁSA
Hozzávalók:
fél deci olaj, 5 dkg vaj, fél evőkanál római kömény, 1 evőkanál mustármag, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöld chili-paprika, 15 dkg vegyes zöldség, 2,5 dl búzadara, 5 dl forró víz, 1 kávéskanál só

Elkészítése:
Forrósítsa fel egyben a vajat és az olajat. Pár pillanat alatt pirítsa meg benne a római köményt. Szórja rá a mustármagot, majd amikor a mustármag pattogni kezd, akkor adja hozzá a felvagdosott chilit, és a nagyobb darabokra vágott hagymát. Kevergetve pirítsa pár percig, majd öntse hozzá a felkockázott zöldségeket. Pár percig pirítsa együtt. Hintse rá a búzadarát, és továbbra is nagy lángon pirítsa, folyamatosan kevergetve további 4-5 percen át. Öntse fel vízzel, sózza meg, és keverje el. Annyi vizet keverjen hozzá, hogy a dara teljesen felszívja azt, és kásává főjön. Kavargatva forralja még 2-3 percen át.
Húzza félre, és fedő alatt hagyja állni legalább 10 percig.
Ezután máris tálalható, de másnap, hidegen is finom lesz.

Forrás:
KÁSÁS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.