Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÖRETEK - GALUSKÁK 4

2018.09.14

KÖRETEK

Kapros galuska
Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró, 20 dkg rétesliszt, 1 tojás, 5 dkg vaj, 1 kk olaj, 1 nagy csokor kapor. Elkészítése:
A túrót áttörjük, és a liszttel, a tojással, a finomra vágott kaporral összedolgozzuk. Negyedóráig pihentetjük, majd lobogó forró sós vízbe - melybe olajat is öntöttünk - szaggatjuk. Ha megfőtt, leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, majd forró vajba forgatjuk.

Kapros-juhtúrós galuska
Hozzávalók:
3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál só. Elkészítése:
A felvert tojásokhoz hozzáadjuk a burgonyanyomón áttört juhtúrót, a sót, az egészen finomra vágott kaprot, majd simára dolgozzuk a liszttel, és kevés vízzel, szokásos sűrűségű galuskatésztát készítünk. Lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a vajon átforrósítjuk.
Köretként, szaftos főételekhez tálaljuk.

Kapros-túrós galuska
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 12 dkg búzadara, 2 tojás, 1 dl tejföl, 4 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csokor kapor. Elkészítése:
A túrót áttöröm, vagy villával simára keverem. A tojásokat habosra verem, hozzáadom a búzadarát, a cukrot, a sót, az apróra vágott kapor felét és a borsot. Ezután hozzáadom a túrót, és az egészet összekeverem. A masszát egy órán át, pihentetem. Bő, sós vizet forralok, amelybe egy evőkanál segítségével nagy galuskákat szaggatok. (Egyszerre csak keveset, mert a galuskák megnőnek.) A víz újraforrásától számítva 20 percig lassan főzöm, majd egy galuskát próbaképpen kettévágok, hogy meggyőződjek róla: átfőtt-e.
Ezután leszűröm, a vajban megforgatom és a megmaradt kaporral elkevert tejföllel lelocsolva, mártásos hús mellé tálalom.

Forrás:
KÖRETEK - GALUSKÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.