Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÖRETEK - RIZS ÉS TÉSZTAKÖRETEK 3.

2018.08.21

KÖRETEK

Mazsolás rizs
Elkészítése:
Vajban finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk az előre megfőzött rizst, borsos vízben megpárolt, és leszűrt mazsolát, és jól összekeverve forrón tálaljuk.

Mexikói rizs
Hozzávalók:
20 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg kukorica, 10 dkg sárgarépa, 1 ek. paradicsompüré, só, bors, 1 db. húsleveskocka, olaj.

Elkészítése:
A megtisztított, apró kockára vágott hagymát egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a rizzsel együtt néhány percig pirítjuk, rátesszük a paradicsompürét, belemorzsoljuk a leveskockát, felengedjük vízzel, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zöld-borsót, a megtisztított, felkarikázott sárgarépát, és a kukoricát. Lefedve lassú tűzön (keverés nélkül) puhára pároljuk. Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk.


Paradicsomos rizs
Hozzávalók:
Rizs 1/2 kg, paradicsom 1 kg, hagyma 1 fej, só 1 késh, zsír 10 dkg.

Elkészítése:
A rizst megmossuk, és feltesszük forró zsírban párolni, azután feleresztjük passzírozott paradicsomlével. Főzünk bele egy fej hagymát egészben; ha puha kidobjuk belőle a hagymát.
Tegyünk bele kevés sót, és a rizst puhára főzzük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
KÖRETEK - A RIZS- ÉS TÉSZTAKÖRETEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.