Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÖRETEK - SZALVÉTAGOMBÓCOK 2

2018.09.10

KÖRETEK

Szalvétagombóc 01.
Hozzávalók:
6 zsemle, 2 csomó petrezselyemzöld, 2 dl tej, 2 tojás, só, 1 csipetnyi őrölt bors, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 dkg vaj Elkészítése:
A zsemléket kockákra vágom, a petrezselyemzöldet finomra metélem. A zsemlekockákat meglocsolom forró tejjel, alaposan összekeverem a tojásokkal, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítem, majd összegyúrom a zsemlemorzsával. Vajjal vékonyan megkent tiszta szalvétára teszem, henger alakúra formázom, szorosan felcsavarom, és zsineggel összekötözöm.
Sós vízben harminc percig főzöm. Tálalás előtt kibontom a szalvétából, és ujjnyi vastag karikákra szeletelem.
Mártásos húsok mellé köretnek kínálom.

Szalvétagombóc 02.
Hozzávalók:
6 db zsömlye, 3 tojás, 1 csomó zöldpetrezselyem, 2 evőkanál zsömlyemorzsa, 2 dl tej, 5 dkg vaj vagy 1 evőkanál zsír és ízlés szerint só, törött bors. Elkészítése:
A kockára vágott zsömlyét tejjel leforrázzuk, sóval, borssal, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítve, 3 tojással, zsömlyemorzsával jól összegyúrjuk. Ha a masszánk túl híg lenne, még további zsömlyemorzsa hozzáadásával sűríthetjük. Kissé megvajazott ruhaszalvétán henger alakúra formázzuk, szorosan feltekerjük, összekötözzük, és sós vízben 20 perc alatt megfőzzük.
Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

Forrás:
KÖRETEK - SZALVÉTAGOMBÓCOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.