Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A JOGHURTLEVESEK 2.

2017.05.22

LEVESEK LEXIKONJA

FOKHAGYMÁS JOGHURTLEVES 01.
Hozzávalók:
1 liter (5 pohár) joghurt, 20-25 dkg friss salátauborka, 1 csokor kapor, 2 gerezd fokhagyma, só és cukor, ízlés szerint, 5 dkg reszelt márványsajt, 5 dkg juhtúró

Elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk, és finom reszelőn lereszeljük, majd megsózzuk. 10 perc múlva a levével együtt hozzáadjuk a joghurthoz, beletesszük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a sót, a cukrot, a juhtúrót, és turmixgépben pépesre-habosra verjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és legalább 3 órán keresztül hűtjük. Jéghidegen, csészében adjuk az asztalra.
A tetejére rászórjuk a reszelt márványsajtot;
barna kenyérrel vagy rozskenyérrel kínáljuk.

FOKHAGYMÁS JOGHURTLEVES 02.
Hozzávalók:
1 l joghurt, 20 dkg salátauborka, 5 dkg márványsajt, 5 dkg juhtúró, 1 csokor kapor, 2 gerezd fokhagyma, cukor, só

Elkészítése:
Az uborkát hámozzuk meg, reszeljük le, sózzuk be és tegyük félre. A sajtot reszeljük le, a fokhagymát zúzzuk össze, a kaprot vágjuk finomra. A joghurtot tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá az uborkát (a levével együtt), a fokhagymát, a juhtúrót, a kaprot, majd cukrozzuk, sózzuk, s a géppel keverjük habosra.
Tegyük legalább egy órára jégszekrénybe, majd tálaláskor szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal.

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A JOGHURTLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.