Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÁPOSZTALEVESEK

Cikkek

LEVESEK LEXIKONJA - KÁPOSZTALEVESEK 8.

2017.03.11

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KÁPOSZTALEVESEK | Hozzászólások: 0

LEVESEK LEXIKONJA - A KÁPOSZTALEVESEK 7.

2017.02.19

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KÁPOSZTALEVESEK | Hozzászólások: 0

LEVESEK LEXIKONJA - A KÁPOSZTALEVESEK 5.

2017.01.26

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KÁPOSZTALEVESEK | Hozzászólások: 0

(5234)LEVESEK LEXIKONJA - A KÁPOSZTALEVESEK 5.

2016.12.30

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KÁPOSZTALEVESEK | Hozzászólások: 0

LEVESEK LEXIKONJA - A KÁPOSZTALEVESEK 4.

2016.12.02

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KÁPOSZTALEVESEK | Hozzászólások: 0

LEVESEK LEXIKONJA - A KÁPOSZTALEVESEK 3.

2016.11.17

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KÁPOSZTALEVESEK | Hozzászólások: 0

LEVESEK LEXIKONJA - A KÁPOSZTALEVESEK 2.

2016.11.09

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KÁPOSZTALEVESEK | Hozzászólások: 0

LEVESEK LEXIKONJA - A KÁPOSZTALEVESEK 1.

2016.11.02

A fejes káposzta vagy édes káposzta (Brassica oleracea convar. capitata var. alba) a vadkáposzta - Brassica oleracea - egy termesztett változata. Szinte egész évben fogyasztható.
A káposzta több mint 4000 éve áll termesztésben.
C-vitamin-tartalma 40–50 mg/100 g.
A télre eltett savanyított káposzta nyersen fogyasztva szinte a teljes C-vitamin-tartalmát megőrzi, miként a B1- és B2-vitamint is, ezért nagyon fontos vitaminforrásunk.
Az első évben növeszti az ehető fejet,
- a másodikban (ha nem takarították be) pedig a becőtermést a magokkal, amikről szaporítható.

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: KÁPOSZTALEVESEK | Hozzászólások: 0