Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A ZÖLDBABLEVESEK 4.

2017.05.16

LEVESEK LEXIKONJA

TEJFÖLÖS ZÖLDBABLEVES 01.
Hozzávalók:
1 l víz, 45 dkg zöldbab, 2 evőkanál margarin, 1 csapott evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, só, bors, Vegeta, tejföl, ecet, cukor

Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk, és alaposan megmossuk. Egy kétliteres edénybe beleöntjük a vizet, majd belerakjuk a babot, a babérlevelet és hozzáadjuk a Vegetát. 10-12 percig 500 W-on főzzük. Egy másik tálban margarint olvasztunk 3 percig 200 W-on, hozzáadjuk a csapott evőkanál lisztet, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a tejfölt. Az egészet jól összekeverve 4 percig 500 W-on hevítjük. Az így elkészített rántást hozzákeverjük, a már megfőzött babhoz, és a fűszerek hozzáadásával 4 percig 500 W-on összefőzzük.
Tálalás előtt ízlés szerint ecettel és cukorral ízesítjük.

TEJFÖLÖS ZÖLDBABLEVES 02.
Hozzávalók:
25 dkg sertéshús, 35 dkg zöldbab, 40 dkg krumpli, 4 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál Vegeta, 1 babérlevél, ízlés szerint törött bors, csipetnyi cukor

Elkészítése:
A húst kis kockákra vágjuk. Olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd a húskockákat rátéve, fehéredésig pirítjuk. Kb. 2 liter vizet öntünk rá, beleszórjuk a Vegetát, a babérlevelet, és a húst majdnem puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk. A majdnem megpuhult húshoz mindkettőt hozzáadjuk. A tejfölt 1 dl vízzel elkeverjük, majd simára keverjük benne a lisztet. Ha a burgonya és a zöldbab is megpuhult a levest behabarjuk. Kevergetve 5 percig forraljuk.
Borssal, cukorral ízesítjük, a levest ízlés szerint sózhatjuk.
Aki szereti a sűrű levest, az tehet bele csipetkét is (1 tojásból elég).

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
A LEVESEK LEXIKONJA - ZÖLDBABLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.