Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A RAGULEVESEK 5.

2017.06.11

LEVESEK LEXIKONJA

ERDÉLYI RAGULEVES
Elkészítése:
Az erdélyi raguleveshez egy csirkeaprólékot egy liter hideg vízzel leöntünk, és 1-1 megtisztított, esetleg hosszában félbevágott sárga- meg fehérrépával, sóval, 4 szem borssal, 2-3 babérlevéllel ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. Egy evőkanál lisztet öt deka vajon éppen csak, megpezsegtetünk, és két deci hideg vízzel felengedve a levest besűrítjük vele. Két deci tejfölt egy másik evőkanál liszttel simára keverünk, és tésztaszűrőn keresztül, állandóan kevergetve a levesbe öntjük.
Egy kevés citromlével kissé savanyítjuk, és 3-4 perces forralás után már tálalhatjuk ezt a bársonyosan sima, pikáns levest.

GOMBÁS RAGULEVES
Hozzávalók:
30 dkg gomba, 1 csirkeaprólék, hagyma, 1-1 szál fehér- és sárgarépa, vaj, liszt, 1 húsleves kocka, só, őrölt fehér bors, petrezselyem, 2 dl tejszín, fejenként 1 tojássárgája, a galuskához: 1 tojásfehérje, só, liszt

Elkészítése:
Vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd a zöldségeket. Liszttel meghintjük és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a húsleves kockát, sót, borsot. Ha a zöldség puha, hozzáadjuk a gombát is. A tojásfehérjét sóval és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy a lágy masszából galuskát szaggassunk a levesbe.
A tányérokban a tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel és rámerjük a levest.
Petrezselyemmel meghintjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A RAGULEVESEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.