Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A SÖRLEVESEK 1.

2016.11.05

LEVESEK LEXIKONJA

ANGOL SÖRLEVES 01.
Hozzávalók:
1,5 ek keményítő, pirított kenyérkockák, 2 ek cukor, 3/4 l világos sör, 1/2 l tej, 1 citrom, 1 dl rum, 2 tojás sárgája, fahéj, szegfűszeg

Elkészítése:
A sörben a cukrot felforraljuk, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejet, fahéjat, reszelt citromhéjat, szegfűszeget, fél citrom levét, és állandó keverés mellett felforraljuk.
A tűzről levéve a két tojás sárgájával elkevert rumot a levesbe öntjük, és pirított fehér kenyérkockákkal tálaljuk.

ANGOL SÖRLEVES 02.
Hozzávalók:
1 db csirkeleves-kocka, 1 doboz natúr krémsajt, 1 doboz világos sör, ízlés szerint Cayenne bors

Elkészítése:
Főzze meg a kockából a levest. Húzza félre a melegről, fűszerezze, majd habverővel csomómentesen keverje el benne a krémsajtot. Öntse hozzá a sört, és melegítse fel, de ne forralja!
Azonnal tálalja.

ANGOL SÖRLEVES 03.
Hozzávalók:
1,5 evőkanál liszt, 3,5 kávéskanál margarin, 1 liter sör, 1 kis darab fahéj, 2 tojássárgája, cukor, ízlés szerint, 1 dl + 1 evőkanál tej A tálaláshoz: pirított zsemlekocka

Elkészítése:
A felbontott üveges sört tegye félre mintegy két órára. A margarinon pirítsa világosbarnára a lisztet, majd öntse fel a pihentetett sörrel. Tegye bele a fahéjat és a cukrot, majd forralja fel. Keverje alaposan ki a tojások sárgáját a tejjel, végül folyamatosan kevergetve, lassan adja hozzá a forrásban lévő leveshez. Hagyja kissé hűlni.
A pirított zsemlekockával megszórva tálalja.

BAJOR SÖRLEVES 01. (BIERSUPPE)
Hozzávalók:
1,5 evőkanál liszt, 3,5 kávéskanál margarin, 1 liter sör, 1 kis darab fahéj, 2 tojás sárgája, cukor, ízlés szerint, 1 dl + 1 evőkanál tej

A tálaláshoz: pirított zsemlekocka

Elkészítése:
A felbontott üveges sört tegye félre mintegy két órára. A margarinon pirítsa világosbarnára a lisztet, majd öntse fel a pihentetett sörrel. Tegye bele a fahéjat és a cukrot, majd forralja fel. Keverje alaposan ki a tojások sárgáját a tejjel, végül folyamatosan kevergetve, lassan adja hozzá a forrásban lévő leveshez. Hagyja kissé hűlni.
A pirított zsemlekockával megszórva tálalja.

BAJOR SÖRLEVES 02.
Hozzávalók: 1 l HB Lager, 3 evőkanál víz, 2 tojássárgája, 3 rész liszt, 2 rész zsemlemorzsa, 1/2 citrom, 3 darab barna kockacukor, 1 fahéjrúd, 1 szegfűszeg, egy csipetnyi só, egy csipetnyi bors

Elkészítése:
Megmossuk az egész citromokat, és egy csészében erőteljesen összetörjük a kockacukrot. Edénybe tesszük a sört, a cukrot, a fűszereket és felfőzzük. A lángot kisebbre vesszük, keverés közben lisztet, zsemlemorzsát és vizet adagolunk hozzá. Most a lángot ismét erősebbre vesszük, addig kevergetjük a levest, míg sűrű nem lesz. Végül hozzáadunk egy kevés citromlét. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről és átöntjük a levest egy szitán.
Habverővel hozzákeverjük a tojás sárgáját, és máris felszolgálhatjuk a levest.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A SÖRLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.