Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - ZÖLDSÉGLEVESEK 2.

2017.04.22

LEVESEK LEXIKONJA

PADLIZSÁN-KRÉMLEVES
Hozzávalók:
személyenként 8-10 dkg padlizsán, 1 tojás sárgája, egy kis darab vöröshagyma, 1 mokkáskanál liszt, só, ízesíthető zöld-fűszer keverékkel, zellerlevéllel, lestyán levéllel és csontlével

Elkészítése: a hámozott padlizsánt forró vízben, vagy csontlében puhára főzzük a hagymával és a fűszerkeverékkel. Kissé lehűtve turmixba tesszük a tojással, a lisztel, a sóval és eldolgozzuk. Végül felforraljuk.
Tálalása:
csészében tálaljuk és mellé adjuk az apróra vágott zeller vagy lestyán levelet.

PADLIZSÁN-KRÉMLEVES CSIRKEHÚSSAL
Hozzávalók:
személyenként 1 adag padlizsánkrémleves, 5 dkg csontról lefőtt csirkehús vagy mellehúsa

Elkészítése:
az apróra vágott, főtt csirkehúst a padlizsánkrémleves hozzávalóival együtt turmixban eldolgozzuk, majd felforraljuk.
Tálalása:
csészében.

PADLIZSÁNLEVES
Hozzávalók:
személyenként 10 dkg padlizsán, egy kis darab vöröshagyma, 1 szál zeller, esetleg csontlé, tejföl, fűszerek tetszés szerint és só

Elkészítése:
a cm-es kockákra vagy metéltre vágott, hámozott padlizsánt forró csontlébe vagy vízbe dobjuk a hagymával együtt. A fűszerkeveréket gézbe csomagolva tegyük bele. Puhulás után sózzuk meg. A fűszerkeveréket és a hagymát kidobjuk.
Tálalása:
a tálba szórjuk az apróra vágott zellert, a tejfölt is öntsük bele, és erre merjük a forró levest.

TEJSZÍNES PADLIZSÁNKRÉMLEVES
Hozzávalók:
személyenként 8-10 dkg padlizsán, 1 kis darab vöröshagyma, 2 dl csontlé, 2 evőkanál tejszín, egy csapott mokkáskanál liszt és só

Elkészítése:
a hámozott padlizsánt a hagymával együtt forró vízben vagy csontlében puhára főzzük. Lehűtve turmixban eldolgozzuk a sóval, a lisztel, a tejszínnel, majd felforraljuk. Tálalása: csészében.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - ZÖLDSÉGLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.