Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - ZÖLDSÉGLEVESEK 3.

2018.09.05

LEVESEK LEXIKONJA

PADLIZSÁN-KRÉMLEVES CSIRKEHÚSSAL
Hozzávalók:
személyenként 1 adag padlizsánkrémleves, 5 dkg csontról lefőtt csirkehús vagy mellehúsa

Elkészítése:
az apróra vágott, főtt csirkehúst a padlizsánkrémleves hozzávalóival együtt turmixban eldolgozzuk, majd felforraljuk.
Tálalása: csészében.

PADLIZSÁNLEVES
Hozzávalók:
személyenként 10 dkg padlizsán, egy kis darab vöröshagyma, 1 szál zeller, esetleg csontlé, tejföl, fűszerek tetszés szerint és só

Elkészítése:
a cm-es kockákra vagy metéltre vágott, hámozott padlizsánt forró csontlébe vagy vízbe dobjuk a hagymával együtt. A fűszerkeveréket gézbe csomagolva tegyük bele. Puhulás után sózzuk meg. A fűszerkeveréket és a hagymát kidobjuk.
Tálalása: a tálba szórjuk az apróra vágott zellert, a tejfölt is öntsük bele, és erre merjük a forró levest.

TEJSZÍNES PADLIZSÁNKRÉMLEVES
Hozzávalók:
személyenként 8-10 dkg padlizsán, 1 kis darab vöröshagyma, 2 dl csontlé, 2 evőkanál tejszín, egy csapott mokkáskanál liszt és só

Elkészítése:
a hámozott padlizsánt a hagymával együtt forró vízben vagy csontlében puhára főzzük. Lehűtve turmixban eldolgozzuk a sóval, a lisztel, a tejszínnel, majd felforraljuk.
Tálalása: csészében.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - ZÖLDSÉGLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.