Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MARHALEXIKON ABC RENDBE SZEDVE 22.

2017.04.01

MARHALEXIKON

Dán marhafelsál
Elkészítése:
800 g marhafelsált vékonyan felszeletelünk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket, 100 g margarinon átsütjük, majd kiszedjük. Utána, a margarinon átsütjük 500 g felkarikázott vöröshagymát, majd ezt is kivesszük, végül 200 g felszeletelt gombát párolunk meg rajta. A húst és a hagymát is visszatesszük az edénybe, felöntjük annyi tejszínnel (kb. 3 dl), amennyi csaknem ellepi. Amikor a hús már szinte puha, 3-4 tk kristálycukrot karamellizálunk, felöntjük 1 dl vízzel, és ezt is hozzáadjuk a húshoz, összeforraljuk.
Burgonya pürét kínálunk hozzá.

Darált-húsos fészkek
Hozzávalók:
600 g darált hús (fele sertés, fele marha), só, bors, szerecsendió, 2 hagyma, 2 ek vaj, 1 beáztatott zsemle, 4 keményre főtt tojás, 1 nyers tojás, 2 ek zsemlemorzsa, 4 ek Olaj, cca. 1 liter húsleves, 1 ek tej, 3 ek paradicsompüré, petrezselyem.

Elkészítése:
A húst a fűszerekkel összekeverjük, a hagymát felkockázzuk, a felforrósított vajban barnára pirítjuk. Lehűtjük, és a húshoz adjuk. A kinyomkodott zsemlét is belekeverjük. Jól eldolgozzuk, és négy részre osztjuk. Kilapítjuk, és minden adag közepére egy megtisztított főtt tojást teszünk. Labdákat formálunk belőle, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Hozzáadjuk a húslevest, és lefedett edényben, körülbelül 20 percig, lassú tűzön főzzük. Ha kész, akkor kivesszük a gombócokat, félbevágjuk, és tálalóedényre tesszük. Melegen tartjuk. A tejet hideg vízzel elkeverjük, a szószhoz adjuk, és 10 percig főzzük. A paradicsompürével ízesítjük, majd a hús köré öntjük.
Megszórjuk petrezselyemmel és burgonyapürével tálaljuk.

Darált marhahús zöldbabbal
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
50 dkg zsenge zöldbab, 20 dkg darált marhahús, 2 evőkanál olaj, csipetnyi reszelt gyömbér, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál szójaszósz, só Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk és földaraboljuk, sós vízben puhára pároljuk és lecsepegtetjük. A darált marhahúst a fölforrósított olajban pirosra sütjük. Gyömbérrel, cukorral, szójaszósszal és kevés cukorral ízesítjük, majd a puha zöldbabot is hozzáadva néhány perc alatt összepirítjuk.
Készíthetjük konzerv zöldbabból is. .

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
MARHAHÚS RECEPTEK ABC RENDBE SZEDVE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.